Resor i Sverige

Skall du ut och resa i Sverige finns det massor av bra rabattkort att skaffa!

Rabatt Stockholm

I Stockholm finns VivaVille-kortet som kostar 249 kronor och ger dig rabatter på butiker, restauranger och kulturupplevelser. Du finner mer information om det här. Det finns även det så kallade Stockholmskortet som ger dig entréer till muséer och attraktioner. Du kan även åka med det på bussar och tunnelbana. Det kostar 395 för ett dygn för en vuxen och 195 kronor för barn. Läs mer här.

Rabatt Göteborg

Med Göteborgspasset får du fri entré till många av stadens nöjen och utflyktsmål. Med Göteborgspasset åker du gratis på stadens kollektivtrafik – spårvagn, buss och båt och kan dessutom ingår parkering med din egen bil. Ett shoppinghäfte ingår med rabatter på utvalda butiker. Ett rabattkort som gäller för 24 timmar för vuxna kostar 245 kronor, för barn kostar det 170 kronor. Läs mer här.

Rabatt Malmö

I Malmö kan du dra nytta av Malmö City rabattkort. Det utkommer två gånger om året och gäller i sex månader. Det kostar 100 kronor och säljs hos de flesta butiker i city. Genom kortet får du likt de flesta stadskort rabatter i butiker, restauranger och på olika nöjen. Läs mer här.

Camping rabatt

Med kortet Camping Card Scandinavia, har du en mängd rabatter på 500 SCR-anslutna campingplatser i Sverige från Björkliden i norr till Löderup i söder. Dessutom gäller kortet i Danmark, Norge och Finland samt på ett antal utvalda campingplatser i Belgien, Frankrike, Grekland, Irland, Kroatien, Luxemburg, Nederländerna, Portugal, Schweiz, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Ungern och Österrike. Kortet förutom en självriskfri olycksfallsförsäkring och massor av förmåner, erbjudanden och rabatter från deras samarbetspartners, såsom Stena Line, olika vattenparker samt djurparker. Läs mer här.

Buss, tåg och flyg

Som student har du rabatterat pris på resor med SJ och SAS med ditt Mecenatkort. De ställer dock en del krav på din studieprestation för att man ska erhålla reserabatterna. Läs mer på Mecenats hemsida.

Resor med bil

Vill du ha rabatt på drivmedel till din bil såsom bensin och diesel kan vi rekommendera att du skaffar ett bensinkort. Du kan även hålla koll på dagsaktuella bensinpriser på bensinen.se.